Drieënhuizen hoveniers

Waar groen zin krijgt

Drieënhuizen hoveniers

Waar groen zin krijgt

Drieënhuizen hoveniers

Waar groen zin krijgt

Onze diensten

Drieenhuizen Tuinadvies

Tuinadvies

Ook wanneer u tevreden bent over uw tuin, geeft Drieënhuizen Hoveniers u graag tuinadvies.

Drieenhuizen Tuinontwerp

Tuinontwerp

Wilt u een compleet nieuwe tuin laten ontwerpen? Ook daar helpen wij u graag mee!

Drieenhuizen Tuinaanleg

Tuinaanleg

Wilt u een nieuwe tuin aanleggen of uw huidige tuin (deels) opnieuw laten aanleggen?

Drieenhuizen Tuinonderhoud

Tuinonderhoud

Een goed onderhouden tuin is een lust voor het oog. Ook daar helpen wij u graag mee!

Wij hebben alle expertise in huis

Advies

Ook wanneer u over het algemeen tevreden bent over uw huidige tuin, maar van plan bent een aantal dingen aan te pakken, geeft Drieënhuizen Hoveniers u graag tuinadvies. Alleen een nieuwe bestrating of een update van de beplanting kan een enorm verschil maken. Soms is een frisse kijk op de structuur en indeling van de tuin een openbaring! Met kleine aanpassingen kun je grote effecten bereiken.

Het overzicht terug in uw tuin Wilt u praktische tips over het juiste onderhoud van uw tuin of de beste manier om een struik te snoeien? Wij delen graag onze passie voor tuinonderhoud, zodat u daarna met vertrouwen het tuinonderhoud zelf uit kunt voeren. Indien nodig kunnen wij ook herstelwerkzaamheden en/of aanlegwerkzaamheden voor u uitvoeren. Bent u benieuwd geworden naar welk verschil wij voor uw tuin kunnen maken? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag weer op weg.

Ontwerp

Wilt u een compleet nieuwe tuin laten ontwerpen? Daar heeft u vast al wat ideeën over, maar het omzetten van die ideeën naar een concreet ontwerp kan echter een flinke uitdaging zijn!

Het maakt niet uit of u een kleine of grote tuin heeft. Bij Drieënhuizen Hoveniers kunt u terecht voor deskundig tuinadvies en een passend tuinontwerp in elke gewenste prijsklasse. We komen graag bij u langs om een kijkje te nemen en bespreken samen uw stijl, de wensen en eisen die u aan de tuin stelt. Wij geven uitgebreid advies over alle facetten en denken mee over de juiste indeling en aanpak. Er is aandacht voor zichtlijnen, passende erfafscheiding, sterke bestrating en een praktische indeling. Wellicht wilt u een terras uitbreiden met een overkapping of is er behoefte aan extra bergruimte? Wij nemen het allemaal mee in het plan.

Dan starten we met schetsen! Tijdens de ontwerpfase wordt verder nagedacht over de inrichting, de functies en het materiaalgebruik in de tuin. De ontwerper combineert uw wensen met de nieuwste trends en kennis van de materialen en zal een creatief, op maat gemaakt plan maken. Met als resultaat een tuinontwerp dat helemaal bij u past. Het voordeel van een goed doordacht tuinontwerp is dat de aanleg van de nieuwe tuin soepeler verloopt. Ook het onderhoud wordt eenvoudiger omdat er rekening is gehouden met het gebruik in afstemming van materialen en beplanting. Zo kunt u straks optimaal genieten van een prachtige nieuwe tuin die helemaal bij u past!

Beplantingsplan
Naast het ontwerpen van uw tuin kunnen wij ook een passend beplantingsplan maken. Bij een beplantingsplan is de gewenste sfeer leidinggevend. Er zijn zóveel verschillende soorten planten, de mogelijkheden zijn eindeloos. We houden rekening met bloeikleur, bloeitijd, planthoogtes, de beleving van het seizoen en het onderhoud. Door de juiste toepassing van beplanting krijgt de tuin diepte en geborgenheid. De beplanting is een echte aanvulling op het tuinontwerp en samen zullen het zorgen voor een tuin waar u lang plezier van kunt blijven houden.

Wilt u een ontwerp voor uw tuin laten maken?

Of wilt u meer informatie over het maken van een tuinontwerp en de verschillende mogelijkheden?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Aanleg

Wilt u een nieuwe tuin aanleggen of uw huidige tuin (deels) opnieuw laten aanleggen? Wat uw wensen ook zijn, wij kunnen het voor u realiseren. Uw tuin is bij Drieënhuizen Hoveniers in goede handen. Van een compleet nieuw tuinontwerp tot het aanleggen van de nieuwe tuin, wij voeren alle werkzaamheden met plezier voor u uit. Geen klus is te groot!

U kunt bijvoorbeeld bij ons terecht voor de aanleg van bestratingen, het maken van vlonders en beschoeiingen, schuttingen en pergola’s. Wij leveren prachtige, op maat gemaakte terrasoverkappingen of tuinhuisjes, eventueel compleet met sedumdaken. Uiteraard verzorgen wij de aanleg van gazons of kunstgras en divers plantwerk: zoals bomen, heesters, vaste planten en hagen. Voordat we beginnen met het plaatsen van de beplanting, verzorgen we het grondwerk. Dit is nodig om een lange levensduur van de aangelegde tuin te waarborgen en om ervoor te zorgen dat bijvoorbeeld bestrating niet gaat verzakken. Wanneer u de aanleg van uw tuin uit laat voeren door de specialisten van Drieënhuizen Hoveniers weet u zeker dat uw tuin geheel naar wens wordt aangelegd en kunt u jarenlang genieten van een prachtige tuin.

Het is aan te raden om zowel het tuinontwerp als de tuinaanleg uit te laten voeren door één hoveniersbedrijf. Hierdoor worden misverstanden en miscommunicatie voorkomen en is het resultaat geheel naar wens. Maar ook wanneer u zelf een plan heeft bedacht voor uw tuin kunt u bij Drieënhuizen Hoveniers terecht voor de tuinaanleg.

Ook als u niet de gehele tuin wilt aanpakken, maar hulp wenst bij het opnieuw aanleggen van een terras, het plaatsen van een houten terrasoverkapping of het aanleggen van een aantal borders, staan de ervaren hoveniers van Drieënhuizen voor u klaar. We leggen u vooraf uit hoe we de werkzaamheden uit gaan voeren. Na een akkoord op onze offerte zullen we de aanleg verzorgen. Dat gebeurt altijd in nauw overleg; we houden u op de hoogte van de voortgang en bespreken welke stappen we ondernemen.

Drieenhuizen Grondwerk

Grondwerk

Bij het maken van een tuin wordt vaak veel grond verplaatst. Bij grondwerkzaamheden kunt u denken aan het uitgraven voor de bestrating, uitgraven van een vijver en met grond verhogingen maken.

Grondwerk is van groot belang bij het slagen van uw tuin. Een goede ondergrond vormt de basis voor kwaliteit en duurzaamheid van een tuin en het grondwerk dient zorgvuldig uitgevoerd te worden wat ten goede komt voor de bodemstructuur en een langere levensduur van beplanting en bestrating. Voor bestrating is het grondwerk van belang dat het niet gaat verzakken, breken of verschuiven. Het is belangrijk dat de juiste dikte en samenstelling wordt afgestemd op het gebruik. Een looppad wordt minder zwaar belast dan een oprit met auto’s. Wij weten er alles van en adviseren u graag hierover.

Drieenhuizen Bestrating

Bestrating

Van een eenvoudige oprit tot luxe natuursteen en fraaie sierbestrating, wij kunnen het voor u realiseren. De bestrating bepaalt voor een deel de uitstraling van de tuin en het aanzien van uw huis. Er zijn uiteenlopende functies en keuzes in het grote aanbod van bestratingsmateriaal, zoals gebakken tegels, getrommelde tegels, betontegels, natuursteen, keramiektegels en siertegels. Er zijn ook veel kwaliteitsverschillen. Bestrating is vaak de grootste kostenpost en wij vinden het belangrijk dat u een afgewogen, creatief en vakkundig advies krijgt over de bestrating ten opzichte van uw eisen en wensen.

Heeft u vragen over onze diensten, wilt u meer weten over ons bedrijf of bent u benieuwd geworden naar wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van bestrating en tuinaanleg? Neem gerust contact met ons op voor advies en meer informatie. Wij staan u graag te woord.

Drieenhuizen Tuinonderhoud

Voorbereiden voor beplanting

De belangrijkste voorwaarde voor het goed gedijen van uw planten is het goed spitten van de grond, waaraan dan de nodige humus en voedingstoffen in een uitgebalanceerde verhouding worden toegevoegd die voor een goede groei ook noodzakelijk zijn. Spitten zorgt voor een goed bodemstructuur, waardoor planten goed kunnen wortelen en zo water en voedingsstoffen uit de bodem kunnen opnemen. Dit bevordert de groei, bloei en vitaliteit van planten. Bij Drieënhuizen Hoveniers weten we er alles van! Wij zorgen voor een optimale voedingsbodem voor uw borders.

Wilt u dat we ook bij u aan de slag gaan? Neem gerust contact met ons op. Dan kijken wij samen met u naar de mogelijkheden.

Drieenhuizen Drainage

Drainage & Riolering

Drainage en riolering is van belang voor het reguleren van de waterstroming en waterafvoer. Vanuit het gemeentelijke beleid zijn er regels voor de afvoer of berging van het water om wateroverlast te voorkomen en beperken. Over het algemeen dient hemelwater snel afgevoerd te worden om bij hevige regenval te voorkomen dat kruipruimtes, kelders en woningen onder water lopen. Wanneer water op de juiste manier wordt afgevoerd of wordt geborgen zal dit tot het gewenste gebruik of gewenste (milieu)kwaliteit leiden op langer termijn. Drainage en riolering wordt kleinschalig door onszelf uitgevoerd en toegepast in tuinen waar water voor overlast zorgt.

Wilt u ook bijdragen om duurzaam met water in uw tuin om te gaan? Neem gerust contact met ons op voor advies en meer informatie. Wij staan u graag te woord.

Onderhoud

Een goed onderhouden tuin is een lust voor het oog. Een tuin leeft en is constant in beweging en daarom is goed onderhoud een vereiste. Onderhoud vergt veel tijd en kennis en wordt ook vaak onderschat. Bij Drieënhuizen Hoveniers weten we als geen ander hoe we een tuin tot zijn recht moeten laten komen, maar wij adviseren u ook graag over onderhoud, bijvoorbeeld wanneer u plannen heeft om een tuin te laten aanleggen. Regelmatig het juiste onderhoud aan uw tuin, door onze over enthousiaste en ervaren medewerkers, zorgt ervoor dat u niet urenlang op de knieën hoeft om onkruid te plukken. Onze vakbekwame hoveniers weten ook wat uw tuin in elk jaargetijde nodig heeft om er zo mooi mogelijk uit te zien. Denk aan bemesten, snoeien, gazononderhoud, onderhoud van tuinverlichting, beregeningsinstallaties, etc. Onze hoveniers maken gebruik van hoogwaardig, professioneel gereedschap en machines, gebruiken geen onkruidbestrijdingsmiddelen en alleen organische bemesting.

Tuinonderhoud kan uiteraard eenmalig plaatsvinden, bijvoorbeeld het winterklaar maken van de tuin of een extra snoeibeurt van de hagen. Het is echter ook mogelijk om te kiezen voor een onderhoudscontract: in overleg met u wordt dan bepaald hoe vaak het tuinonderhoud nodig is. We maken daarbij ook afspraken over de prijs, zodat u weet waar u aan toe bent.

Dus heeft u geen groene vingers of ontbreekt het u aan de tijd om uw tuin goed te onderhouden, maar wilt u wel altijd kunnen genieten van een prachtige tuin? Laat uw tuinonderhoud dan uitvoeren door de experts van Drieënhuizen Hoveniers. Hiermee bent u verzekerd van regelmatig en professioneel tuinonderhoud en kunt u het hele jaar door genieten van een prachtige, verzorgde tuin.

Informatie, advies en contact

Heeft u vragen over onze diensten, wilt u meer weten over ons bedrijf of wilt u uw tuin laten onderhouden door Drieënhuizen Hoveniers? Neem gerust contact met ons op. Ons advies op het gebied van tuinonderhoud is vrijblijvend. Wij zijn u graag van dienst.

Drieenhuizen Onderhoud gazon

Onderhoud aan het gazon

Een gazon maakt meestal deel uit van een tuin, het is fijn om op gras te lopen of te spelen. Vaak wordt onderhoud aan het gazon gezien als een wekelijkse, vervelende klus. Wanneer een gazon bijvoorbeeld kale plekken en veel onkruiden vertoont kan dat aan het onderhoud liggen, maar het kan ook liggen aan de aantasting door insecten, ziekten en schimmels. Heeft u veel mos of onkruiden? Wij hebben tips voor het juiste onderhoud of helpen u op weg naar een mooi stevig en dicht gazon.

Drieenhuizen Tuinonderhoud

Boomverzorging

Staat een boom te dicht op uw huis en moet deze geveld of gesnoeid worden? Wij kunnen dit veilig uitvoeren veelal met eigen middelen door gebruik van touwen, takels en klimtechnieken. Geen schade aan uw tuin of huis! Elke boom-kap wordt zorgvuldig gepland en snel en efficiënt uitgevoerd door onze gecertificeerde boomverzorger.

Houtbouw

Een mooie tuin kan uit meer bestaan dan bestrating, verlichting en beplanting. Bij Drieënhuizen Hoveniers vindt u specialisten op het gebied van houtbouw, die helpen van uw tuin een echte leefomgeving te maken! Dus wilt u een lange werkdag nog even rustig bijkomen? In een op maat gemaakte houten terrasoverkapping, royaal buitenverblijf of buitenkeuken van Drieënhuizen geniet u hele jaar door van de tuin, en met een terrasverwarmer of heerlijke (hout)kachel, is het in de koude wintermaanden ook heerlijk vertoeven!


Hoge kwaliteit houten terrasoverkappingen
Wanneer u kiest voor een op maat gemaakte houten terrasoverkapping van Drieënhuizen Hoveniers, kiest u voor een totaalconcept in ontwerp, maatwerk en kwaliteit. Dat betekent dat de overkapping of veranda altijd perfect in de tuin past en gemaakt wordt van het beste materiaal. Vaak wordt gekozen voor een terrasoverkapping van het klassieke robuuste Douglashout. Dit duurzame, sterke hout is prima bestand tegen de verschillende weersomstandigheden. Ook is een terrasoverkapping van dit hout onderhoudsarm. Schilderen of beitsen is dan ook niet nodig. Uiteraard zijn er verschillende mogelijkheden qua vormgeving, verschillende houtsoorten of dakbedekking, wij denken graag met u mee! Om tot een geschikt ontwerp te komen, komen we graag bij u langs om de mogelijkheden en wensen te bespreken. We meten alles nauwkeurig op en er wordt een geschikt ontwerp gemaakt.

Kosten van een houten overkapping of buitenverblijf

Omdat bij Drieënhuizen Hoveniers maatwerk geleverd wordt, is er geen vaste prijs voor een terrasoverkapping of buitenverblijf. De kosten zijn immers afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan de grootte van de overkapping of buitenkamer, de houtsoort, het soort dakbedekking, het soort dak en de specifieke wensen. Wanneer u een bepaald budget beschikbaar heeft voor uw project, dan houden wij daar rekening mee. Uiteraard wordt er vooraf een offerte gemaakt, zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Ook een terrasoverkapping bij u thuis? Neem dan contact met ons op. Wij komen graag bij je langs om de mogelijkheden en wensen door te nemen en maken een vrijblijvende offerte op maat.

Kosten van een houten overkapping of buitenverblijf

Omdat bij Drieënhuizen Hoveniers maatwerk geleverd wordt, is er geen vaste prijs voor een terrasoverkapping of buitenverblijf. De kosten zijn immers afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan de grootte van de overkapping of buitenkamer, de houtsoort, het soort dakbedekking, het soort dak en de specifieke wensen. Wanneer u een bepaald budget beschikbaar heeft voor uw project, dan houden wij daar rekening mee. Uiteraard wordt er vooraf een offerte gemaakt, zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Ook een terrasoverkapping bij u thuis? Neem dan contact met ons op. Wij komen graag bij je langs om de mogelijkheden en wensen door te nemen en maken een vrijblijvende offerte op maat.

Schuttingen

Wilt u uw tuin helemaal afmaken met een mooie afscheiding? Met relatief weinig onderhoud is een schutting een goede keuze voor elke tuin. Een stijlvolle schutting biedt privacy en maakt een tuin intiem. Drieënhuizen Hoveniers adviseert u bij de keuze voor een passende afscheiding en plaatst uw nieuwe schutting rotsvast in de grond.

De mogelijkheden voor afscheidingen zijn zeer divers, Drieënhuizen Hoveniers kan in principe elke denkbare schutting voor u plaatsen. Een robuuste variant met een stoere uitstraling is de betonschutting, duurzaam en zeer stevig, geluidswerend en onderhoudsarm. Maar u kunt ook kiezen voor hekwerken, betongaas met begroeiing, of een houten schutting. Houten afscheidingen geven een natuurlijk beeld en zijn in verschillende modellen leverbaar, wij bespreken graag de mogelijkheden met u. We zorgen voor een goede montage en afwerking, zodat u jarenlang onbezorgd plezier heeft van uw schutting!

Stevige schuttingdeur
U kunt bij het plaatsen van een afscheiding kiezen voor een schuttingdeur. Een stevige poort biedt extra veiligheid en gebruikersgemak. Onze schuttingdeuren worden geleverd met een cilinderslot en verzwaard binnenframe. De poorten zijn verkrijgbaar in standaardmaten, maar ook maatwerk is mogelijk.

Bent u geïnteresseerd in onze Houtbouw-expertise? Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact met ons op.